Fredag 29. mai 2015 feiret Foreningen !les ti år med NM i poesislam. I den anledning arrangerte vi et jubileumsshow under Litteraturfestivalen på Lillehammer med samtlige norgesmestere på scenen. Vi har tatt en kort prat med de ulike vinnerne. Først ut er historiens første NM-vinner, Torgeir Rebolledo Pedersen.

Torgeir var (bare) 55 år da han vant Norgesfinalen i poesislam i 2005. Han bor i Oslo og er for tiden aktuell med diktsamlingen «Åstedsblomster» på Oktober forlag.

Hva gjør du når du ikke poesislammer?  
– Da skriver jeg poesi og musikkdramatikk

Hvor ofte holder du på med dette?
– Hver bidige dag når jeg ikke fisker abbor eller lager middag.

Når og hvorfor startet du med poesislam?
– Tror det var i 2003, jeg har alltid vært glad i å formidle tekst, også fordi jeg synger mye, og har litt bakgrunn som amatørskuespiller i en fri teatergruppe (på 70-tallet) som het Piratteatret. Vi spilte for ungdom.

Kan du fortelle om din beste og din verste opptreden på scenen?
– Vanskelig å finne en opplevelse, så det blir tre: Flott å vinne prisen fra dere i 2005, selvfølgelig, men også veldig stort å framføre min mikro-opera, «Mammut», på «Pub til pub»-arrangementet på Lillehammer sammen med Vigdis Hjorth. Det var også veldig flott å framføre noen av mine egne dikt på spansk på poesifestival til ære for min morfar, Efren Rebolledo, i hans hjemby Actopan i Mexico. Den verste må være da siste side i et diktmanus manglet, og jeg ikke greide å memorere teksten.

Hva inspirerer deg til å skrive tekster?
– Tilbakelagt liv i alle former og størrelser.

Vil du anbefale andre å drive med slam? Hvorfor?
– Å framføre egne tekster gir diktet en kropp og meg selv identitet.

Hvilken forfatter/poet ville du stått fast i en heis med?
– Henrik Wergeland

Har du et boktips?
– I all ubeskjedenhet; min egen siste diktbok «Åstedsblomster» (Oktober Forlag).

Under kan se Torgeirs opptreden under 10-årsjubileet.