Fredag 22. november 2019 arrangerte Foreningen !les for 15. gang norsk finale i slampoesi. Åtte deltakere fra ulike deler av landet møttes til dyst på Uhørt i Oslo. Vinneren av NM i slampoesi 2019 ble Olav Andreas Abildgaard.

Abildgaard kvalifiserte seg til finalen via delfinale i Stavanger. Han hentet hjem NM-tittelen etter tre spennende slamrunder foran et entusiastisk publikum på Uhørt i hovedstaden.

De øvrige finalistene var Thea Grepperud (Bergen), Sidsel Juell Theisen (Hamar), Håkon Godønes (Fredrikstad), Helle Nystad (Trondheim), Sofie Frost (Drammen), Aksel Lima Braut (Tromsø) og Oda Aunan (Oslo).

Finalen ble ledet av Heidi Marie Vestrheim.

Om slampoesi
Slampoesi er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, rap, standup og Spoken Word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de framfører og måten de fremfører den på. Foreningen !les har arrangert NM I slampoesi siden 2005, og i tett samarbeid med litteraturfestivaler, Litteraturhus og slammiljøer rundt omkring i Norge.

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og har i dag 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i Bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Formålet er å arbeide for å fremme lesing i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Foreningen !les har tiltak i skolen og på alternative arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi og Bokstart. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad

Rediger