Du trenger ikke å ha noen erfaring med dikt for å delta i poesislam. Elever i videregående skole oppfordres spesielt til å delta. Deltakerne i norgesmesterskapet må ha tilhold til Norge.

Deltakerne fremfører en tekst og konkurrerer om publikums gunst. Programlederen velger ut fire eller fem juryer fra salen, og disse skal gi poeng (på en skala fra en til ti med en desimal) på bagrunn av den enkelte deltakers tekst og opptreden.

Poesislam er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på.

Poesislam kommer fra Chicago, USA. I 1984 startet bygningsarbeideren og poeten Marc Smith en poesiopplesningsserie på en jazzklubb i byen. Det spesielle med opplesningene var at ikke bare teksten, men også opptredenen stod sentralt. Disse opplesningene ble svært populære, og 25. juli 1986 gikk den første ordentlige poesislammen av stabelen. Det skjedde på jazzklubben Green Mill (et av Al Capones stam- og gjemmesteder), med terminologi fra baseball og bridge, og dommere fra publikum.

Norgesmesterskapet i poesislam begynte som et samarbeid mellom Foreningen !les og De norske bokklubbene i 2005. I dag er det imidlertid Foreningen !les som organiserer NM i poesislam.

Vil du arrangere poesislam, delta eller lurer du på noe?

Ta kontakt med oss i Foreningen !les på:
les@foreningenles.no
eller telefon 941 29000.

Undersider