Etter tre runder lå Oslo-slammerne Marius Abrahamsen og Fredrik Martinsen helt likt. Dermed måtte det en ekstraomgang til for å kåre den nye norgesmesteren i slampoesi. Til slutt var det Marius Abrahamsen som stakk av med seieren.

Uhørt i hovedstaden var fylt til randen av et engasjert publikum fredag kveld. Fra scenen leverte syv slammere den ene sterke runden etter den andre. Marius Abrahamsen, som vant delfinalen i Drammen, ledet foran siste runde. Men en sterk avslutning av hjemmefavoritten Fredrik Martinsen, gjorde at han og Abrahamsen endte helt likt med 116,5 poeng. Etter en ekstraomgang kåret imidlertid publikum Abrahamsen til ny norsk mester i slampoesi. Han skal dermed representere Norge i EM, VM og Nordisk mesterskap.

De øvrige deltakerne i finalen var Gunnar Roalkvam (Stavanger), Hannah Nyhus Lørum (Hamar), Daniel Wathne (Fredrikstad), Daria Osipova (Trondheim) og Aslak Lima Braut (Tromsø).

Kontakt:
Hilde Slåtto
Prosjektleder for NM i slampoesi i Foreningen !les
Tlf.: 406 06 499
Epost: hilde@foreningenles.no

Om slampoesi
Foreningen !les har arrangert NM i slampoesi siden 2005. Slampoesi er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på. Les mer på www.poesislam.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les jobber for å fremme lesing I alle samfunnslag og er blant Norges fremste formidlere av litteratur til barn, ungdom og voksne. Foreningen !les står bak prosjekter som bl.a. tXt-aksjonen, Ungdommens kritikerpris, Uprisen, Bokslukerprisen og Tid for ti. Foreningen !les mottok i 2017 bokbransjens hederspris, Gullegget, og ble for tredje gang nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Les mer på www.foreningenles.no