Neste poesislammer ut i vår uhøytidelige slam-intervju-spalte, er Rogalands store sønn, Lars A. Tønnessen.

Lars er for mange kjent som artisten Atlars. Han er 37 år og bor i Stavanger.

Hva gjør du når du ikke poesislammer?
– Rapper og sjonglerer, skrive sanger, holder veldig mange kurs og diverse show og konserter.

Hvor ofte holder du på med dette?
– Stort sett hver dag i en eller annen form.

Når og hvorfor startet du med poesislam?
– Jeg ble invitert til «Poesi for fred» i 2006 og deretter til poesislam-konkurranser. Jeg vant alt jeg var med på det året, men som rapper har jeg drevet på siden 1999.

Kan du fortelle om din beste og din værste opptreden på scenen?
– Det beste klarer jeg ikke å sette fingeren på, det er så mange fantastisk kjekke og spennende opptredener. Men NM i Oslo 2006 var absolutt blant topp 10. Den verste må være en firmafest, hvor jeg skulle på etter festdeltagernes allsang på grensen-style stående på stolene veldig påseilte, og lyden på mikrofonen min var innstilt på ac/dc-skriking. Men jeg lærte veldig mye av den jobben, så i ettertid ser jeg at den opplevelsen var veldig verdifull.

Hva inspirerer deg til å skrive tekster?
– Alt, men det at jeg har reist mye har vært veldig viktig for å få satt alt i et skikkelig perspektiv. Takknemlighet tror jeg er det som ligger i bunn for det meste jeg skriver. Derfor gidder jeg å skrive kritiske ting også.

Vil du anbefale andre å drive med slam? Hvorfor?
– Ja, det er en fin og spennende måte å presentere tekstene dine på, og du får et bra publikum som hører godt etter og gir god respons.  Konkurranseelementet er fint og gir litt ekstra spenning.

Hvilken forfatter/poet ville du stått fast i en heis med?
– Ingen, jeg liker ikke å stå fast i heiser, men jeg kunne godt tenkt meg og delt en god rødvin med Gert Nygårdshaug eller rapperen Gift of Gab.

Har du et boktips?
– «Mino»-triologien av Gert Nygårdshaug, «Bjørn Beltø»-serien av Tom Egeland, og så likte jeg godt «Svermen og Grensen» av Frank Schätzing.

Se Atlars´ opptreden under jubileet på Lillehammer under.