Litterært Kollektiv i Trondheim skal arrangere midtnorsk delfinale i poesislam under kulturfestivalen Ugress. Moroa skjer 16. september klokken 2100 på Antikvariatet i byen.

NM i poesislam har pågått i ti år. Det feiret Foreningen !les med en jubileumsmarkering under Litterturfestivalen på Lillehammer fredag 29. mai, hvor alle tidligere norgesmestere opptrådte. Nå er vi klare for ti nye år og er svært glade for at det litterære kollektivet i Trondheim skal arrangere delfinale.

Litterært Kollektiv er en frivillig organisasjon som skal fremme litteratur og kultur i Trondheim. Målet er å være et ytrende organ gjennom å delta i det offentlige ordskifte og arrangere samlingspunkter for litteratur.

Ugress er kollektivets årlige kulturfestival med fokus på litteratur, med etablerte aktører og institusjoner, og diskusjonspanel og litteraturprosjekter i samarbeid med andre kunstaktører i byen. Årets festival arrangeres fra 10. til 17.september, og da, som nevnt, med delfinale i poesislam den 16. september.

Litterært Kollektiv består nå av:
Hanna Malene Lindberg
Andrine Aasen Monsås
Ida Lyche
Mathias Johansson
Einar K. Holt

Les mer om Litterært Kollektiv her.
Logo av Mari Synnøve Opheim Gjertsen.