Var du ikke på Lillehammer og fikk oppleve tiårsjubileet for NM i poesislam, eller har du lyst til å nyte mesterne en gang til?  Her får du alle norgesmesterne servert på gullfat. Saken blir oppdatert med nye filmer.

Norgesmester i poesislam i 2010 og 2013, Taro Vestøl Cooper, var kveldens programleder og startet med å lese opp et av vinnerdiktene sine fra 2010.

Først ut var historiens første NM-vinner i poesislam, ingen ringere enn poeten, Torgeir Rebolledo Pedersen. Han debuterte i 1983 og har gitt ut 16 diktsamlinger, fire barnebøker og skrevet libretti til operaer for barn og voksne. Rebolledo Pedersen satte standarden for en kvalitetssterk tiårsmarkering av poesislam.

Andre norgesmester ut var Lars Tønnesen, bedre kjent som artisten ATLARS. Han har vært aktiv siden 1999 og har de siste 13 årene samarbeidet med den anerkjente franske dj-en Dj Veekash. For tiden turnerer han med den kulturelle skolesekken og har konserter og skrivekurs.

Den tredje deltakeren var Lars O. Haugen, en slampoet med tilhørighet i Vadsø. Haugen vant finalen i 2007 etter å kvalifisert seg gjennom delfinalen i Tromsø.

Første kvinnelige vinner av NM i poesislam var Therese Bakkevold. Hun vant i 2008 og kom også via delfinalen i Tromsø. Til daglig jobber hun med tekst og performance, og skriver korte og lengre prosatekster. Det oppstod et interessant og herlig samspill mellom Therese og musikerne under hennes opptreden.

Etter en pause der vi åpnet alle vinduer på vidt gap for å få inn litt oksygen i et tettpakket lokale, fortsatte Taro Vestøl Cooper med et dikt.

Tromsø er helt klart poesislam-by. Norgesmester i 2009, Ron Røstad, kvalifiserte seg også til finalen via delfinalen i Nordens Paris.

I 2009 gikk Sarah Ramin Osmundsen fra Oslo til topps i NM i poesislam. Hun er poet, forteller og sanger og studerer skrivekunst og litteraturformidling ved Norsk Barnebokinstitutt. Det ble allsang i lokalet under en av hennes opptredener. Ingen selvfølge når det kommer til poesislam.

Det lokale bidraget, Simon Torgersrud, entret scenen med underfundige dikt og et humoristisk stev. Torgersrud ble norgesmester i 2012 etter å ha kvalifisert seg via delfinalen i Trondheim.

Siste og regjerende Norgesmester ut var Ane Solvik Grydeland. Vi fikk dessverre ikke opptak av hele opptredenen til Grydeland.

Taro Vestøl Cooper oppsummerer kvelden og avslutter med et dikt.