Fredag 27. november 2015 arrangeres NM-finalen i poesislam på Caféteatret i Oslo. Frem til finalen vil vi presentere finalistene. I dag Ingebjør Liland som vant delfinalen i Tromsø.
Hva gjør du når du ikke poesislammer?

– Jobber for Ordkalotten litteraturfestival og Nordnorsk forfatterlag, skriver svært sakte på en roman, et teaterstykke og en diktsamling. Prøver å være så sosial som mulig med venner og familie.

Når og hvorfor startet du med poesislam?

– Jeg så delfinalen i Tromsø i 2008, da Therese Bakkevoll vant og siden ble norgesmester, og ble i fyr og flamme – dette ville jeg også gjøre! Så i 2010 meldte jeg meg på i Tromsø og vant delfinalen – men ikke NM.

Kan du fortelle om din beste og din verste opptreden på scenen?

– Det beste var å vinne delfinalen på Lillehammer i 2011, da kunne jeg tekstene utenat og fikk veldig bra respons fra publikum. Det verste var i 2010 da jeg TRODDE jeg kunne tekstene utenat og fikk jernteppe.

Hva inspirerer deg til å skrive tekster?

– Som regel tar jeg utgangspunkt i en personlig, gjerne pinlig eller smertefull erfaring og finner det humoristiske og absurde i situasjonen. Eller det kan være en aktuell sak fra nyhetsbildet, hvis jeg kan relatere den til noe personlig.

Vil du anbefale andre å drive med slam? Hvorfor?

– Ja, hvis man har lyst til å stå på en scene. Det er en fin måte å teste tekstene sine på publikum.

Hvilken forfatter/poet ville du stått fast i heisen med?

– En som er høy og mørk:-)

Hvilket boktips vil du dele?

– I fjor på Ordkalotten hadde vi besøk av «levende bøker» på biblioteket, skuespillere som hadde lært seg en bok utenat og leste den eksklusivt for deg. Jeg fikk høre Pianolærerinnen av Elfriede Jelinek, en helt rå, kompromissløs forfatter. Bøkene hennes er skarp satire, forferdelig vonde og utstyrtelig morsomme på samme tid.