Fredag 27. november 2015 arrangeres NM-finalen i poesislam på Caféteatret i Oslo. Frem til finalen vil vi presentere finalistene. Først ut er Ingvald K. L. Pettersen. Han vant delfinalen på Hamar.

Ingvald K.L. Pettersen deltok for første gang i NM i poesislam. Han er 19 år og bor på Ilseng.

Hva gjør du når du ikke poesislammer?

– Da driver jeg blant annet med skuespill og jobber med diverse film- og skuespillprosjekter. Jeg ser mye film og TV-serier og spiller videospill og leser. Jeg skriver også en del historier som foregår i en fantasy-verden jeg har skapt, «Nellah Egnats». Jeg liker å gå turer både i natur og by. Et av favorittstedene mine er ruinene av Domkirken og Bispegården fra Hamars middelalder. Jeg er ikke så glad i festing og store sosiale anledninger som mine jevnaldrende. Jeg foretrekker et mer rolig liv og sier med stolthet at jeg aldri har drukket alkohol. Jeg har også en relativt mild form for Asperger Syndrom.

Når og hvorfor startet du med poesislam?

– Delfinalen på Hamar var faktisk første gangen jeg prøvde meg på poesislam. Siden hvem som helst kunne melde seg på, tenkte jeg hvorfor ikke? Det var veldig gøy å være med, og så vant jeg jo også!

Kan du fortelle om din beste og din verste opptreden på scenen?

– Min personlige favoritt på scenen, er min opptreden som Argan i Den Innbildt Syke av Molière. Dette anser jeg som min beste opptreden, fordi det var så veldig gøy å spille hypokonder. Min verste opptreden var som Willy Wonka i Charlie og Sjokoladefabrikken. Dette anser jeg som min verste, fordi jeg i ettertid har innsett at min tolkning av rollen var veldig tam og nokså flat.

Hva inspirerer deg til å skrive tekster?

– Jeg blir inspirert til å skrive av alt jeg ser, hører, leser og opplever. Tingene jeg skriver kan variere veldig i hva de handler om. Enten det er historier, skuespill- eller filmmanus, dikt eller noe helt annet. Derfor kan inspirasjon komme fra nesten hva som helst, så lenge det fanger interessen min og får meg til begynne å tenke.

Vil du anbefale andre å drive med slam? Hvorfor?

– Jeg vil absolutt anbefale andre å prøve slam! Jeg har ikke veldig mye erfaring med det, men de erfaringene jeg har er meget positive. Man får lese opp ting man har skrevet, og få tilbakemeldinger på det der og da. Det er noe jeg likte veldig godt med slam.

Hvilken forfatter/poet ville du stått fast i en heis med?

– Jeg hadde likt å sitte fast i en heis med J. K. Rowling, fordi jeg er en stor fan av Harry Potter. John Green, forfatteren av The Fault in Our Stars, hadde også vært artig å sitte heis-fast med. Jeg har sett mange videoer med han på YouTube, og han virker som en artig kar. Og til slutt: Sjansene for å møte han i en heis er ganske små, siden han er død, men J. R. R. Tolkien hadde også vært veldig artig å møte.

Hvilket boktips vil du dele?

– Jeg anbefaler veldig varmt boken Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen. Klassen min var en av juryklassene i Ungdommens Kritikerpris i år. «Lydia» var en av de nominerte bøkene og derfor måtte jeg lese den. Den var min personlige favoritt blant de nominerte bøkene og er blitt en av mine absolutt favorittbøker. Det jeg liker så godt er at boken tar for seg et mer eller mindre «normalt» liv, og ikke har noen store hendelser utenfor hva man kan vente seg i et vanlig liv. I tillegg identifiserte jeg meg mye med Lydia og hennes «ensomhet». En ensomhet som er delvis selvvalgt, og ikke nødvendigvis negativ. Denne boka gjør meg veldig glad for å være i live.