Fredag 27. november 2015 arrangeres NM-finalen i poesislam på Caféteatret i Oslo. Frem til finalen vil vi presentere finalistene. Fra delfinalen i Gvarv kommer Trym E. Staurheim.
Hva gjør du når du ikke poesislammer?

– Går på Universitetet i Agder. Studerer statsvitenskap i år. Jobber deltid i møbelbransjen, hvor jeg kjører lastebil. Liker fysisk aktivitet, spesielt løping, det gir meg en form for frihetsfølelse og energi. Ellers er jeg med venner.

Når og hvorfor startet du med poesislam?

– Startet i august i år. Mamma mente at tekstene mine var for «gode» til at bare nære og kjære skulle få høre dem, samtidig som jeg aldri hadde funnet på å meldt meg på selv.

Kan du fortelle om din beste og din verste opptreden på scenen?

– Vel, jeg har kun stått på scenen en gang, så har ikke noen verste opptreden. Heller bare en god opplevelse. Klarer ikke helt å beskrive følelsen av å stå på scenen. men jeg liker det.

Hva inspirerer deg til å skrive tekster?

– Skjønnheten i hverdagen? Jeg vet ikke… Alt og ingenting. Skriver for å få utløp for ting jeg selv ikke klarer å sette ord på, litt ironisk kanskje.

Vil du anbefale andre å drive med slam? Hvorfor?

– Helt klart! På scenen er det frihet til å gi liv til teksten med mimik og kroppsspråk. Det er vanskelig å få fram følelser på papiret.

Hvilken forfatter/poet ville du stått fast i heisen med?

– Hmmm… Edgar Allan Poe.

Hvilket boktips vil du dele?

Born to run av Christopher McDougall og Politi og røver av Kjetil S. Østli.