Under Litteraturfestivalen på Lillehammer fredag 27. mai klokken 2000 kan du oppleve Nordens beste slammere i aksjon. Da inviterer Foreningen !les til Nordisk mestermøte i poesislam.

– Poesislam har blitt et fenomen i våre naboland og den norske scenen er i vekst. Under Banknatta på Litteraturfestivalen forenes noen av de ypperste kreftene i et show som viser det beste Norden har å by på fra denne kanten av litteraturen, sier prosjektleder for poesislam i Foreningen !les, Hilde Slåtto.

Poesislam befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Foreningen !les har arrangert NM i poesislam siden 2005 og festivalen på Lillehammer har stått som delfinalearrangør. I år blir det derimot mulig å se og høre Nordens beste slammere fremføre sine tekster – akkompagnert av musikerne Hans Wagner og Beatur.

Følgende slammere vil stå på scenen i Holbølsalen i Kulturhuset Banken:

Solja Krapu (Finland) Forfatter og poesislammer

Peter Dyrborg (Danmark)Tidligere dansk mester

Olivia Bergdahl (Sverige) Tidligere svensk mester

Jón Magnús Arnarsson (Island), poesislammer

Taro Vestøl Cooper (Norge) To ganger tidligere norgesmester og tidligere skandinavisk mester

Fredrik Høyer (Norge) Forfatter og poesislammer

Jeaninne Masika (Norge) Poesislammer

Når: Fredag 27. mai kl. 20:00
Hvor: Kulturhuset Banken, Holbøsalen
Pris: 350 kr
Info: Billetten gjelder for hele Banknatta

Arrangementet arrangeres av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival, og støttes av Finsk-Norsk Kulturinstitutt og Den Svenske Ambassaden.

Kontakt:
Hilde Slåtto
Prosjektleder poesislam i Foreningen !les
Epost: hilde@foreningenles.no
Tlf: 406 06 499

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. www.foreningenles.no