Torsdag 1. juni skrives det historie på Lillehammer. Da arrangerer Foreningen !les og Norsk Litteraturfestival nordisk mesterskap i poesislam for første gang i Norge. Og publikum avgjør hvem som skal vinne.

– Vi er utrolig stolt over å være med på å starte opp igjen nordisk mesterskap i poesislam. Etter å ha jobbet med norsk mesterskap i 12 år ser vi nå at det skjer utrolig mye med poesislamuttrykket. Nivået i Norden er i verdenstoppen og miljøene er i sterk vekst. Litteraturfestivalen har satset stort på slam i år, noe som understreker at poesislam er i ferd med å bli et anerkjent litterært uttrykk som er i ferd med å innta festivaler og teaterinstitusjonene, sier prosjektleder for poesislam i Foreningen !les, Hilde Slåtto.

Begivenheten finner sted klokken 1900 i Teltet på Stortorget under Litteraturfestivalen på Lillehammer. Dette er en gyllen mulighet til å oppleve noen av Nordens beste slammere live fra scenen, deriblant Evelyn Rasmussen Osazuwa (bildet) fra Norge som nylig vant VM i poesislam i Paris.

Deltakere: Evelyn Rasmussen Osazuwa (Norge), Agnes Török (Sverige) og Lasse Nyholm Jensen (Danmark)
Kalibreringspoet: Tobias Erehed (Sverige, regjerende nordisk mester)
Konferansier: Heidi Marie Vestrheim
Pris: 120 kr

Arrangementet er i samarbeid med Norsk Litteraturfestival og med støtte fra Nordiska ministerrådet.

Kontakt:
Hilde Slåtto
Foreningen !les
Epost: hilde@foreningenles.no
Tlf.: 406 06 499

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon og blant Norges fremste formidler av litteratur til barn, ungdom og voksne. www.foreningenles.no

Poesislam
Poesislam er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på. Publikum er jury. www.poesislam.no