Hannah Wozene Kvam_3_NETT

Hårfint: Hannah Wozene Kvam vant knepent over Kjetil Almelid i delfinalen i NM i Poesislam på Litteraturfestivalen på Lillehammer.
Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les

 

Fredag  31. mai brakte det løs med årets første delfinale i NM iPoesislam. Tradisjonen tro sparket delfinalen i gang Banknatta på Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Konferansier Heidi Marie Vestrheim loset oss gjennom det to-timers lange showet med lun mobbing av juryene, stor kjærlighet til deltagerne og selvironi.

Deltagerne på årets første delfinale var uvanlig bredt sammensatt av slammere med forskjellige uttrykksformer og stil på scenen; fra debutanten Hilde Susan Jægtnes, med  bakgrunn som skuespiller og manusforfatter, den rutinerte ungdomsbokforfatteren Terje Torkildsen, med to Upriser i ermet,  forfatter og litteraturformidler Bergljot Nordal og ungdomsskolelæreren Kjetil Almelid, til den erfarne slammeren Hannah Wozene Kvam, fra artistkollektivet Queendom.

Tidlig i delfinalen viste det seg at det var underdogen Kjetil  Almelid som tok publikum med storm, med sin Ragnar Hovlanske vestlandsstil.  Etter runde to ledet han delfinalen. Men poesislammeren Hannah Wozene Kvam, som ikke har konkurrert på en årrekke, halet kraftig innpå med sin suggererende og heftige stil.

I siste runde dro Hannah fra, og vant knepet foran Kjetil, med en fabelaktig avslutning. Hannah skal representere Lillehammer på finalen i Oslo, 22. november på Caféteatret.

Gratulerer!

Resultater:

  1. Hannah Wozene Kvam
  2. Kjetil Almelid
  3. Bergljot Nordal
  4. Hilde Susan Jægtnes
  5. Terje Torkildsen