Stian er 36 år og har samboer og ett barn. Han er født i Skien, men bor i Oslo, hvor han jobber som journalist.

Når begynte du å skrive, Stian?
– I 1990 som låtskriver i det sagnomberusa rockerabalderet Skrekkslagne Harry & Metallmonsteret. Begynte å skrive dikt tre år seinere.

Hvilke temaer skriver du om?
– Det kan være hva som helst, men jeg har skrevet diktbøker om Oslo og Odd Grenland. For tida holder jeg på med dikt om byggefelt, bokbransje, rom-folk, boligpolitikk og en amerikansk artist.

Hva liker du å lese?
– Dikt, kortprosa og aviser. En og annen roman. Bøker om pop. Har fulgt med på undergrunnsutgivelser ei beite, men nå har jeg kasta månedskortet.

Hvem er de fire store for deg?
– Neil Young, Bob Dylan, Tor Arne Sannerholt og Rocky.

Hvilken bok var den første du leste?
– Husker ikke, men de første forfatterne jeg traff som ungdom og som starta interessen for lesing og skriving, var novellene til Roy Jacobsen og dikta til Rolf Jacobsen. I tillegg til Smuglere av Arthur Omre, Fuglane av Tarjei Vesaas og Beatles av Lars Saabye Christensen. Men viktigere var nok norskspråklig rock fra 80-tallet.

Hvilken bok var den første du kjøpte?
– Jeg husker den første jeg stjal (som også er den eneste). En novelle- og diktantologi ved navn Motklang, gitt ut av det motkulturelle Forlaget Frustra i 1974. Med bidrag av blant andre Niels Fredrik Dahl og Jon Sveinbjørn Jonsson. Jeg gikk på videregående og hadde nettopp begynt å skrive dikt, og tenkte at ingen andre enn jeg vil ha glede av denne. Det var sikkert teit. Kanskje jeg skal gi den tilbake?

Hvilken bok ville du tatt med deg til en øde øy?
– Uten at jeg noen gang kommer tilbake? Da ville jeg valgt en tjukk bok som jeg ikke allerede har lest. Tusen og en natt, kanskje. Den er vel skikkelig feit?

Hvilken forfatter ville du stått fast i heisen med?
– På forfatterfotoet på boka jeg skreiv sammen med Inge Haugane, Nedenom og Volvo, er vi avbilda i forlagets heis. Den sto riktignok ikke fast, men Inge ville vært godt selskap. Poet og pengeinnkrever. Han er svært god på research på små flater, mulig det kunne vært kjekt.

Hvilke forhåpninger har du til NM-finalen i poesislam?
– At publikum har det bra, og at jeg klarer å lire av meg tre dikt på en god måte.