I aksjon: Her ser vi NM-vinner Simen Danielsen Torgersrud fremføre en av sine tre tekster under finalen på Caféteatret i Oslo fredag 9. november. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.

Det var cirka 120 publikummere til stedet under finalen i regi Foreningen !les. Programvert var Elling Borgersrud (Fragatas).

Følgende deltakere kjempet om tittelen norgesmester i poesislam 2012:

Henning Howlid Wærp (vinner av delfinale Tromsø)
Simen Danielsen Torgersrud (vinner av delfinale Trondheim)
Olaf Lundheim (vinner av delfinale Gvarv)
Stian Johansen (vinner av delfinale Lillehammer)

Den svenske slammeren Oskar Hanska dro i gang stemningen og fjorårets norgesmester, Sarah Ramin Omundsen, opptrådte i pausen.

DJ Fotnote snurret ´gritty´ MP3-filer!

Og vinneren ble….

Simen Danielsen Torgersrud!

– Utrolig morsomt, sa den ferske norgesmesteren i poesislam 2012 etter at seieren var et faktum.

Simen, som opprinnelig kommer fra Lillehammer, sikret seg finaleplass etter å ha vunnet delfinalen i Trondheim. Foran over hundre publikummere på Caféteatret i Oslo fredag kveld, kjempet han om best poengsum fra de ulike publikumsjuryene i konkurranse med Stian Johansen (delfinale Lillehammer), Henning Howlid Wærp (delfinale Tromsø) og Olaf Lundheim (delfinale Gvarv).

Som premie mottok den norgesmesteren en nydelig pokal, reisegavesjekk på 10.000 kroner, bokpakke og selvsagt heder og ære. Som norgesmester er Torgersrud også kvalifisert til finalen i det nordiske mesterskapet.