Finaleklar: Stian Johansen gikk til topps under delfinalen på Lillehammer i mai og er dermed klar for finalen i Oslo i november. Foto: Lars Petter Sveen/Foreningen !les.

Delfinalen ble arrangert fredag 1. juni kl 20.00 i Banken. Ragnhild Silkebækken var konferansier. Vinner: Stian Johansen.

Stian debuterte i poesislam under delfinalen på Lillehammer og er dermed klar for finalen i Oslo fredag 9. november. Han har skrevet siden det hardtprøvede bandet Skrekkslagne Harry & Metallmonsterets korte levetid rundt 1990, var elev på Forfatterskolen i Bø i 97/98 og har gitt ut en diktbok, Nedenom og Volvo, sammen med Inge Haugane på Kontur forlag i 2010. Ellers sysler han med mikroforlaget Det stille forlaget sammen med Ola Jostein Jørgensen.

Se Stian fremføre tekster under delfinalen på Lillehammer:

Øvrige deltakere:

Arnt-Christian Rist Isaksen
Arnt-Christian er 23 år og kommer originalt fra Kirkenes. Han jobber og bor for tiden i Oslo. Slammeren  filosoferer ofte over livet, spiller musikk, skriver tekster og leser bøker og aviser. Han drikker kaffe, løper, ser TV-serier og er sammen med venner. Rist Isaksen deltok også i delfinalen i Finnmark tidligere i år.

Se Arnt-Christian fremfører tekster under delfinalen på Lillehammer her:

Marco Demian Vitanza
Født 1983, halvt italiensk og vokst opp i Halden. Har en master fra London School of Economics og gått på Aschehougs dramaskole. Eller som han selv liker å si: Marco Demian Vitanza er en ansamling mennesker som bor i samme kropp. Vitanza debuterte med et brak i fjor med Urak. Han er med i poesislam for første gang.

Se Marco fremfører tekster under delfinalen på Lillehammer her:

Siv Wyller
Wyller har skrevet boka Hockeysveis fører til dårlige rim og har i den forbindelse hørt uforsvarlig mye på danseband, så mye at hun har risikert å bli skilt. Det ikke så mange vet er at hun er ganske handy og liker å rulle seg i glava isolasjon. Bor forresten på landet med mann og barn og katt hvor hun leker kunstner i et sjarmerende falleferdig uthus. Bildet er fra lanseringsfesten til boka der ektemannen er korrekt antrukket når det gjelder hårsveis.

Fra Göteborg kom Oskar Hanska for å varme opp og la seg kortintervjue om slam i Sverige. Oskar er tidligere svensk mester og deltok i VM i poesislam i Paris i fjor der han kom på en svært anstendig 4. plass som den beste nordiske slammeren noen sinne.

Samtlige YouTube-klipp er av Ida Z. Sagberg.