Hans Christian er en 29 år gammel bergens-nederlender. Han er (performance)kunstner skråstrek elektronikamusiker, og går nå siste året på kunstakademiet i Tromsø. Han vant delfinalen i Tromsø og har en svakhet for brøddeig.

– Jeg er glad i å bake brød – som oftest av den søtere julebakstvarianten. Andre ganger som del av et kunstprosjekt, sier han og utdyper:

– På en utstillingsåpning i Tromsø en gang dekket jeg en kvinnelig utstillingsdukke med deig og flamberte det etterpå.

Han har deltatt i slamkonkurranser fire ganger tidligere.

– Jeg har en lengre forhistorie av tekstfremføring. For eksempel pleide jeg i et tidligere gladsprøtt elektronikaprosjekt, «Slim Kerk & DJ Little Otik», å fremføre «Dagens Myspace» – et utvalg Myspace-profiler som en del av konserten, sier han.

Hans Christian lover å by på seg selv under finalen på Caféteatret 4. november.

– Det er taktikken min. Jeg skal være sjenerøs og gi alt på scenen, samtidig som jeg også står åpen for improviserte øyeblikk i møte med publikum, sier kunstneren og legger til:

– Stilen min kan omtales som uttrykksfull og personlig – en humoristisk tilnærming med undertoner av alvor og ubehag. Et ofte hverdagslig språk blandes med mer abstrakt eksperimentering med vokale lyder.

Møt opp på Caféteatret i Hollendergata 8 i Oslo fredag 4. november kl 19.00. Gratis inngang, bar, fet musikk og tenning i tapeten!

Øvrige finaledeltakere er: Ingebjørg Liland, Kristine Søgnen, Simen Torgersrud, Guro Sibeko og Sarah Ramin Osmundsen.

Regjerende norgesmester, Taro Vestøl Cooper, varmer opp. DJ Fotnote snurrer plater mellom slagene.

Programleder: Elling Borgersrud. Arrangør: Foreningen !les.