Galskap, absurditet og en stor dose kreativitet gjorde kvelden spesiell da seks modige deltakere inntok scenen på landsdelsfinalen i poesislam på Café Sånn i går kveld.
Det ble konkurrert så det frådet ut av munnen på deltakerne og med temaer som skumle edderkopper, fanatiske veganere fra Østlandet og friidrett.

– Poesislam er en blanding av hiphop, battling og alt mulig egentlig, sier konferansier Rebekka Brox.

Trenden startet i 1984 og har siden spredt seg rundt om i Europa. Konkurransen er blitt arrangert flere år på rad i Tromsø.

Publikum var jury og ga poeng for fremførelsene. Et sekretariat i sofaen i hjørnet hadde stoppeklokke og passet på at poetene fulgte regelverket til punkt og prikke.

– Er du nervøs, så se publikum for deg naken, så der sitter dere med bare puppen, musa og staken, utbryter finnmarkingen Linda Persen mot publikum, oppfulgt av applaus og jubel fra salen.

Hans Christian Van Nijkerk entret scenen hoppende, mens han hylte ut sarkastiske linjer om friidrett.

– Fange, utbryter han.

– Fengsel, sennep, responderer publikum.

Flørtende spør Van Nijkerk damene på første rad om de har slitt med lårplager i det siste.

– Ta deg en nålbehandling, sier han fra scenen.

– Gi jernet nå, jeg driter i om den kabalen falt ut, brøler han mot publikum, mens pluggen til mikrofonen triller bortover scenen.

Til NM-finalen
Van Nijkerk har drevet med elektronisk musikk og performativ opplesning av Myspace-profiler i flere år. Poesislam-konkurransen i Tromsø har han deltatt på to ganger tidligere.

– Jeg har vært friidrettsutøver, og det første diktet mitt handlet om det ambivalente forholdet mitt til sporten, sier kunstakademi-studenten.

PS! Hans Christian Van Nijkerk var den som til slutt ble kåret til vinner i går kveld. Han går videre til NM i poesislam i Oslo 4. november.
© iTromsø

TIPS! Ein av deltakarane, Linda Persen, har blogga om delfinalen og her finn du også Youtube-klipp av hennar innsats: Lucky Linda

Sitat frå bloggen: «For et publikum, de ga alt! Er så utrolig gøy når man får den spontane tilbakemeldinga fra salen, latter – jubel – applaus.. spontanapplausen er det aller morsomste egentlig, når publikum klapper midt inni.. hvorfor, jo nettopp fordi den er spontan.»