Gladlaks: Så fornøyd ble Taro Vestøl Cooper da han ble kåret til norgesmester i poesislam 2010. Programleder Ragnhild Silkebækken (t.h.) med gavesjekken. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.

Det var bare desimaler som skilte de endelige plasseringene i årets finale. Taro vestøl Cooper og Guro Sibeko kjempet lenge om seieren, men etter finalrunden trakk Taro det lengste strået. I tredje og siste runde håvet han inn mange ekstrapoeng til massiv applaus og stående jubel. Taro fikk med seg massene og kunne dermed ta seiersdansen til slutt i lag med gullpokalen…

Taro er født i 1984 og er fra Oslo. Han er utdannet skuespiller fra Nordic Black Xpress Teaterskole.

Resultatliste: (delfinale i parentes)

Taro Vestøl Cooper (Drammen, Litteraturuka): 110,9 poeng
Guro Sibeko (Lillehammer, Sigrid Undset-dagene) 110,1 poeng
Ingebjørg Liland (Tromsø, Ordkalotten): 103,6 poeng
Johan Julius Køber (Nesodden): 103,5 poeng
Lars “Atlars” Tønnessen (Stavanger, Kapittelfestivalen) 97,2 poeng

Vinneren fikk en stor pokal med lokk, et reisegavekort verdt 10 000 kroner og retten til å bruke tittelen ”Norgesmester i poesislam” ett år fram i tid. På finalen var Ragnhild Silkebækken (NRK) eminent programleder. DJ Carl Deichman aka Jon Øystein Flink snurret plater, og fjorårets norgesmester Ron-Harry Røstad varmet opp publikum.

Poesislam er litteraturformidling av råeste sort. Deltakerne må prestere både gode tekster og helhetlig framføring, og dommen fra publikum kommer umiddelbart. Det handler ikke om å klovne seg til på scenen, men å kommunisere med publikum slik at tekstene treffer! Til våren starter nye runder med delfinaler rundt omkring i det langstrakte land – hvem tør entre scenen da?

Finalistene: Programleder Ragnhild Silkebækken (med ryggen til) og deltakerne under NM i poesislam 2010 på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les.