Finaleklar: Lars «Atlas» Tønnessen er klar for NM-finalen i poesislam på Litteraturhuset i Oslo etter å ha vunnet delfinalen i Stavanger. Foto: Christian Sædberg.

Årets delfinale i poesislam, med overvekt av rogalendinger unntatt et fyrverkeri fra Kvinnherad, fikk en fantastisk start med utrolige Liv Guldbrandsen som konferansier.

Nok en gang fikk Stavanger samlet deltakere av ulik karakter og fremtoning. Med tanke på noen av deltakernes lave alder, skal en ikke se bort fra at deltakere fra Stavanger kommer til å være overrepresentert i finalene i fremtiden. Første runde så ut til å være en oppvarmingsrunde for de fleste deltakerne. Rolige, forsiktige tekster både fra ulike politiske ståsteder og om livets små forundringer, endte med uttelling fra publikumsjuryene på den lavere enden av poengskalaen.

Så kom biblioteksjefen fra Kvinnherad ut fra intet med sine seksuelle bemerkninger fra ergometersykkelen og da var standarden for resten av kvelden satt. Etter de to første rundene var det kun få poeng som skilte de tre øverste plasseringene, men Stavangers store sønn Lars “Atlars” Tønnessen lå et hamsterhode foran Trude Hege og Ivar “Storimoen”.

Seiersglis: Lars «Atlars» Tønnessen blir utropt til vinner av delfinalen i Stavanger.

Siste runde, med sine doble poeng, viste seg å bli en fantastisk avslutning på en vellykket kveld. Lars med helt nytt, og alltid like underholdende materiale. Ivar med kjærlighetserklæring til sin kjære på første rad. Trude Hege med sin voldsomme sceneopptreden og fruktige observasjoner, Emilie med freestylet publikumsappell og Marian med sine seksuelle undertoner gjorde det vanskelig for juryene.

Lars holdt dog stand også i siste runde og dro det hele i land med sine 104,2 poeng (hovedubiletet) tett etterfulgt av Trude Hege med 88,4 og Ivar med 80. For andre år på rad kan Lars skryte av sin tittel som vestlandsmester i poesislam og vil med ekstra stor selvtillit og et gavekort fra SiS bok være en god kandidat når finalen utspiller seg på Litteraturhuset i Oslo fredag 26. november.

Tekst og øl: Folk var i godt humør under delfinalen i poesislam på Folken.

Flere bilder fra delfinalen under. All tekst og bilder av Christian Sædberg.

Deltaker Trude Hege.

Deltaker Marian.

Deltaker Ivar.

Deltaker Emilie i aksjon