Finaleklar: Lars «Atlas» Tønnessen er klar for NM-finalen i poesislam på Litteraturhuset i Oslo etter å ha vunnet delfinalen i Stavanger.

Delfinalen i NM i poesislam 2009 ble arrangert i Grottene på Folken fredag 18. september. Vestlandsderbyet i poesislam hadde to deltakere fra Stavanger, en fra Bergen og en fra Kristiansand. Dette er første gang representanter fra tre forskjellige fylker konkurrerte om finaleplass. Det ble en spennende ordkamp mellom de tre byene som skarrer.

Årets deltakere representerte en god spennvidde både i forhold til innhold og ikke minst sceneopptreden.

Lise, som meldte seg på fem minutt før arrangementet startet, var lei av å skrive for skuffen hjemme og ønsket å dele sine selvironiske betraktninger rundt opplevelser fra sitt eget liv.

Stavangers store sønn, Atlars, var neste mann ut med sine kvasse observasjoner og formuleringer rundt dagens samfunn av sofaslitere og Grandiosa-konsumenter.

Tredje deltaker var Kristian fra Bergen som tok scenen med sitt avbalanserte og rolige vesen, Kristian gav publikum et mentalt bilde av en verden hvor hester var byttet ut med elg, lama og andre ville skapninger.

Fjerde deltaker Mikal fra Kristiansand leverte en god presentasjon med en noe mer abstrakt betraktning av livets forundringer.

Etter de to første rundene var det ikke mer enn 14 poeng som skilte fjerdeplass fra første. Dette gjorde at alle de fire deltakerne var nødt til å levere i siste runde dersom de ønsket å dra i land seieren. Dette klarte de med god margin, men en noe uheldig Mikael glemte noe av teksten som poengmessig slo dårlig ut. Atlars, Lars Tønnessen, beholdt dermed sin ledelse fra de to første rundene og sikret finalebillett. Med seg til Oslo tar han tittelen Vestlandsmester i poesislam 2009 samt et gavekort fra SiS bok.

Tekst og foto av Christian Sædberg, SiS kultur & kommunikasjon.