Kjærem er sentral i bandet Dirty Oppland og sikret seg finalplass i konkurranse med fem andre deltakere.

Delfinalen under Norsk litteraturfestival på Lillehammer var årets første kvalikrunde til høstens NM-finale i Oslo. Delfinalen var en del av den tradisjonsrike Banknatta fredag 29. mai under Litteraturfestivalen.

Deltakerne var uvanlig bredt sammensatt av slammere med vidt forskjellige bakgrunner.
Delfinalistene spente fra poesidebutanten Mette Karlsvik, via slamdebutant og improvisatør Rolf Jacob Thommessen, innom Lillehammers teatermamma Brit Myklebost, til arbeiderdikter Stein Buan.

Men det var altså hip hoperen Jo Kjærem som til slutt gikk av med seieren, i tett konkurranse med sin mor Brit Myklebost. Kjærem deltok også i NM i poesislam i 2005. Da kom han også til finalen, men måtte se seg slått av blant andre norgesmester Torgeir Rebolledo Pedersen.

Finalen finner sted på Litteraturhuset i Oslo den 30. oktober.

Resultater:

1. Jo Kjærem
2. Brit Myklebost
3. Mette Karlsvik
4. Stein Buan
5. Rolf Jacob Thommessen
6. Bjørn Jansen

Hannah Kvam fra Queendom ledet slammen.

Mer om delfinalistene:

Mette Karlsvik: Fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for sin roman «Vindauga i matsalen vender mot fjorden» i 2005. Hun har fire romaner bak seg, og i år debuterer hun også som poet.

Bjørn Jansen: Har gått skrivekunstlinja på Nansenskolen, og har også vært med i NM i poesislam tidligere.

Stein Buan: Arbeiderklasseforfatter og journalist, med bakgrunn som telemontør og vaktmester.

Brit Myklebost: Teaterentusiast og skuespiller, med bred praksis som spenner fra Lillehammers lokalteatermiljø til Uti vår hage.

Rolf Jacob Thommessen: Har vært med i Lillehammer amatørteater siden 1992, og vært med i NM i teatersport. Han skriver også egne dikt.