Det ble et tett og nervepirrende poesi-slagsmål på Litteraturhuset i Oslo da Foreningen !les inviterte til NM-finale i poesislam. Forfatterstudenten Therese Bakkevold fra Tromsø vant i siste runde over knallsterke rappere, og kunne med trofeet i hånd bli feiret som Norges første kvinnelige slam-mester.

Poesislam kan beskrives som en blanding av diktopplesning, stand up og hiphop-battle. Gjennom tøffe kvalifiseringsrunder arrangert av de regionale litteraturfestivalene hadde seks slammere skaffet seg finaleplass. Både poeter, prosaister og hip hopere entret scenen i det endelige oppgjøret. Arrangementet ble ledet av Liv Gulbrandsen, og tidenes første Norgesmester i poesislam, Torgeir Rebolledo Pedersen, varmet opp et engasjert publikum på nærmere 200 stykker.

I poesislam er en konkurranse hvor det er publikum som stemmer fram vinneren. Deltakerne blir vurdert ut fra form og innhold, og hvordan salen responderer på formidlingen. Rapperen Fredrik Høyer fra Drammen ledet helt fram til siste runde, hvor There Skjelstad Bakkevold endelig vant publikums hjerter med sine humoristiske og poengterte tekster.

Resultat:

1. Nordland, Troms og Finnmark: Therese Bakkevoll – 99,1 poeng
2. Østlandet 2: Fredrik Høyer – 95,5 poeng
3. Oppland og Hedmark: Ellisiv Lindkvist – 92,1 poeng
4. Rogaland, Hordaland, Vest-Agder og Aust-Agder: Sally Bannister – 80,9 poeng
5. Østlandet 1: Arild Rekkedal – 78,2 poeng